BLOG CRESTIN

S-a facut in sfarsit dreptate! Inainte de cel de-al doilea razboi mondial etnicii germani stabiliti in localitatea Albesti de astazi au construit o Biserica Baptista cu putin inainte de inceperea celui dea-l doilea razboi mondial.Au fost nevoiti sa plece iar comunistii le-au confiscat locasul de cult.In timp aceasta locatie a avut mai multe destinatii ca sa zic asa: a fost si biblioteca comunala (apropo cand am demolat tavanul am gasit reviste,carti, afise si alte materiale comuniste de prin anii 1955-55) a fost si camin cultural (adica sala de bal) iar mai tarziu Sediu de Politie. In momentul cand a fost retrocedata locatia,era sediu de Politie.Dar Dumnezeu in Maretia Sa a dat copiilor sai ceea ce le apartinea de drept! Au fost foarte multe piedici(procesul a durat in jur de doi ani!) Binenteles ca si presa a preluat evenimentul dar in ce stil va las pe voi sa trageti concluziile ! Va redau mai jos articolul din ziarul Adevarul de Constanta si am postat cu tot cu coment-uri la articolul respectiv!  Constanţa: Poliţia din Albeşti a fost evacuată de Biserica Baptistă

Mara Demir
236 afişări
Marţi 2 mar 2010

ConstanţaOamenii legii îşi mută dosarele în noul sediu al poliţiei

La această situaţie s-a ajuns după ce clădirea în care îşi desfăşurau activitatea cei trei poliţişti din localitate a fost revendicată de Biserica Baptistă Emanuel, din Mangalia.

Tribunalul Constanţa le-a dat câştig de cauză baptiştilor care au dovedit în instanţă că imobilul a aparţinut strămoşilor germani care au locuit în zonă înainte de al Doilea Război Mondial.
taguri
Constanta
Politie
Albesti
evacuat
Biserica Baptistă

„Acum aproximativ doi ani, primăria a fost acţionată în judecată de credincioşii baptişti. Până ieri, imobilul a fost dat spre folosinţă Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa“, povesteşte Gheorghe Moldovan, edilul comunei. El spune că imediat după cel de-al Doilea Război Mondial etnicii germani care locuiau în zonă au plecat în masă. „Nemţii au fost despăgubiţi pentru terenurile şi imobilele lăsate în urmă“, se revoltă Gheorghe Moldovan.

Biserica fără adepţi

Postul de Poliţie comunal funcţiona într-o clădire cu două încăperi, iar în curând va fi transformat în lăcaş de cult baptist. În localitatea Albeşti, situată la 15 kilometri de Mangalia, aproape de graniţa cu Bulgaria, nu locuieşte nici măcar un credincios baptist, aşa cum spune Gheorghe Moldovan.

Sora Vasilica din Albeşti are şapte copii şi este protestantă. „În sat au fost cel puţin cinci familii care urmau cuvântul Domnului. Acum au mai rămas doar două, dar suntem protestanţi. Ba chiar au venit şi martorii lui Iehova acum ceva timp, i-am primit şi pe ei la slujbe“, povesteşte femeia.

Sora Sica, aşa cum îşi spune, abia aşteaptă să fie amenajat lăcaşul de cult. „Până acum ne întâlneam la sora Aurica, soţia lui Vasile. Mergeam duminică la ei acasă şi acolo ne împărtăşeam credinţa noastră. Baptişti şi protestanţi, noi ne vom înţelege, sunt sigură“, crede femeia.

Aflaţi din Adevărul de Seară unde ce spaţiu li s-a găsit poliţiştilor din Albeşti!

Adaugă Comentariu

3 comentarii
Nume  Email

gabriela03.Mar.10-13:07hs

Ba da! Exista cel putin 4 familii de credinciosi evanghelici in Albesti. Mi se pare necivilizata reactia autoritatzilor locale. Este un drept al crestinilor baptisti pe care si l-au revendicat si atat. Daca domnul Moldovan isi permite sa afirme ca „Nemţii au fost despăgubiţi pentru terenurile şi imobilele lăsate în urmă“, atunci domnia sa pune la indoiala competenta juratilor si validitatea legilor din Romania. Domnul primar si autoritatile ar trebui sa se bucure pentru ca ia fiinta in mijlocul lor o biserica…un loc unde oamenii sunt invatati numai de bine si un loc in care vietile sunt transformate in bine. Hai sa fim si noi civilizati….sau macar sa incercam sa fim! Tampeniile cu sectanti si fel si fel de prostii inventate despre „pocaiti” s-au dovedit de mult a fi doar magarii inventate. In lume sunt în jurul a 120 milioane de baptişti. Sunt o religie respectata in intreaga lume. Eu nu sunt baptist, dar imi place de ei si pot sa vad ca sunt oameni demni de respectat si oameni care sunt pentru moralitate…sunt oameni de bine. Bucurati-va ca de astazi ii veti avea oficial si in comuna dumneavoastra!

v.tepes03.Mar.10-13:41hs

Domnul primar Moldovan sa-si vada de administrarea corecta a comunei Albesti,ca satul Albesti pare desprins din filmele de groaza ambientate in evul mediu.Nu tu canalizare,sosele,locuri de munca,locuri de casa pentru tineri,curent electric,dispensar(mai nou nici sediu al politiei),etc.,etc.Asta in 2010 cand prin alte tari infloresc zgarie nori si se lanseaza misiuni spatiale.Tari in care baptistii (religie majoritara) in deplinul respect al drepturilor omului si legilor democratice nu desconsidera apartenentii altor culte religioase si desori gazduiesc cetateni romani (ortodocsi) plecati in cautarea unui loc de munca pe care nu il gasesc in aceasta tara ,vitregita de politici nemernici si hoti si autoritati incompetente. Dar pentru a intelege toate aceste lucruri trebuie cultura generala(si aici nu ma refer la cultura de porumb,dle. primar) si un creier functional.PS. Comunismul,bata-l vina,a spalat prea multe creiere in tara asta…

gascan03.Mar.10-14:26hs

poate in felul asta le va construi si lor un sediu al politiei modern,cu laborator,calculatoare,internet,aer conditionat si toate utilitatile necesare,nu un sediu intr-o cladire veche de peste 60 de ani.eu zic ca se poate,in definitiv monumentul din dreapta primariei a costat mai mult de 50000 de euro. eu l-as fi facut cu doar 5000,dar asta este alta poveste cu „parandaraturi” Dupa cum vedeti articolul din ziarul Adevarul pe care l-am redat in totalitate a fost si comentat!!! Dar va las pe vo sa trageti concluzie si va rog sa comentati acest post!!! Eu tind sa cred ca nu a fost nimic rautacios ci au fost mai putin informati despre situatia reala!!! Puteti vedea mai jos ca de fapt nu este o Biserica fara membrii si din contra!!!Dupa cum vedeti in foto in doar cateva zile peretii care au fost construiti in interior de catre cei ce au folosit locatia au fost pusi la pamant si nu au cazut singuri!!!Ba mai mult am fost ajutati si de localnici care nu sunt membrii in Biserica Baptista!!!Si uitativa cu atentie acum:Uppps!!! se pare ca Biserica are membrii!!! Promit sa revn foarte curand cu si mai multe detalii! Pana atunci va rog sa-mi iertati greselile gramaticale si astept comentariile voastre!!! Dumnezeu sa va Binecuvanteze pe toti!

Reclame

Comments on: "S-A FACUT DREPTATE !BISERICA CRESTINA BAPTISTA EMANUEL DIN MANGALIA A CASTIGAT PROCESUL PENTRU RETROCEDAREA FOSTEI BISERICI BAPTISTE CONSTRUITE DE ETNICII GERMANI INAINTEA CELUI DEA-L DOILEA RAZBOI MONDIAL!!!" (4)

  1. Domnul fie laudat pentru biruinta pe care a dat-o copiilor sai.
    Multumesc tuturor celor care s-au implicat in acest proiect.

  2. Ma bucur de ce vad ,Domnu sa va binecuvinteze ,dar am o intrebare .de atunci au trecut 2 ani 2 ani si ceva ce sa mai facut care e starea Biserici acum?

  3. PE MINE CHEAR MA INTERESEAZA CUM MERG LUCRURILE LA ALBESTI AM SA MAI INTRU PE PAGINA ASTA ;ASTEPT UN RASPUNS :::::::::::DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: